Pro Weekend

El Pro Weekend Fest estendrà la seua activitat en aquest 2022 fins a les sales de concerts i diversos espais culturals del centre de la ciutat de Castelló de la Plana. Com a part fonamental de la Fira Valenciana de la Música Trovam!, el Pro Weekend Fest programarà entre el 2 i el 5 de novembre més de 25 showcases i concerts de bandes i solistes castellonencs, nacionals i internacionals. A més, en coordinació amb la Fira, desenvoluparà també un apartat professional que inclourà conferències, tallers, taules rodones i presentacions en sales.

El Pro Weekend Fest recupera així l’esperit més independent de les primeres edicions quant a la seua activitat, amb el propòsit d’ampliar les aliances i donar suport als diferents protagonistes del món de la música tant a nivell nacional com assolint mercats d’altres països. La seua activitat es repartirà a les sales de concerts Because, Escuela de Calor, Pub Terra i Salatal, a més del Teatre del Raval. Tots ells de la ciutat de Castelló.

Els noms que actuaran en directe entre el 2 i el 5 de novembre són: A/Ipaca (Itàlia), Belau (Hongria), Boni Macaroni (Països Baixos), Evelinn Trouble (Suïssa), James Hargreaves (Regne Unit), Panic Shack (Regne Unit), Roofman (Països Baixos), St. Solaire (Països Baixos) i We Bless This Mess (Portugal/Regne Unit). En l’apartat nacional apareixen Agoraphobia, Carolina Otero & The Someone Elses, Chaqueta de Chándal, Cloaca, Galgo Lento, Go Cactus, I Am Dive, Pantocrator, Sienna i el grup que va aconseguir revolucionar la indústria amb una sola cançó creada per a un festival, The Garlic Phantoms. La música de Castelló compta amb l’alcorina Nadia Sheikh, encara que porta anys conduint la seua carrera des de Londres, Falsonueve, Montefuji, Perfecto Miserable, The Black Beat, Udelgrau, Wild Alkman i Wombats Revenge.

La idea global del Pro Weekend Fest va més enllà dels concerts en viu, tot i que sí que són una part important de les atraccions de la seua programació. El concepte apunta a crear un lloc de trobada dels protagonistes dels diversos àmbits que conflueixen en la música. Artistes, mànagers, programadors, periodistes, agitadors culturals i, com no, el públic es reuneixen durant quatre dies amb la finalitat d’establir vincles que puguen afavorir cadascun d’ells dins dels seus respectius àmbits. Una cita pensada per i per a amants de la música i que reivindica les sales de música com a llocs culturals imprescindibles en la formació i desenvolupament musical dels artistes.

Un projecte que suma, complementa i amplifica les accions de la Fira

Pro Weekend va nàixer en 2015, com una trobada nacional i amb vocació internacional, convertint-se en pioner dins de la Comunitat Valenciana d’aquest tipus de trobades que donen suport a l’activitat de les bandes emergents, les sales de concerts i les iniciatives de tots els que participen en l’escena musical. Va ser un dels primers esdeveniments a rebre la distinció Mediterranew Musix de la Generalitat Valenciana. Durant l’edició de 2016 es va gestar la vinculació amb la trobada de la música valenciana Trovam!, donant pas a la Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend. En aquests anys, aquesta unió ha permés veure en viu per primera vegada moltes formacions amb ganes de fer camí en el món de la música, al costat d’altres amb èxit ja reconegut a nivell general. En el llarg llistat apareixen Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, Kitai, Digger & The Pussycats, León Benavente, Biznaga, Modelo de Respuesta Polar, Smile, La Habitación Roja, Sidonie, Rufus T. Firefly, al costat de Texxcoco, Pavvla, Kings of The Beach, Tomaccos, Cintia Lund, Solo Astra, Ganges o Nunatak, entre d’altres.

Abonaments a la venda

L’abonament per als quatre dies del Pro Weekend té un preu especial de promoció de 20 euros, que permetrà assistir a totes les actuacions i a les conferències del programa professional. El mateix preu per als abonaments professionals, que permetran accedir al banc de dades, a més de totes les activitats previstes per al públic en general. Tant els abonaments com la resta de la informació es poden trobar en www.proweekendfest.com.