Trovam_MMVV

Pro Weekend participa a en la 34a edició del Mercat de Música Viva de Vic, un dels esdeveniments professionals més importants de l’Estat Espanyol dedicat al negoci musical i que es desenvolupa entre el 14 i el 17 de setembre.

Així, durant aquests dies, s’han programat diverses presentacions de projectes, reunions institucionals i trobades amb agents del sector per a donar visibilitat a la indústria musical valenciana i dinamitzar la seua integració en els circuits estatals. En aquest sentit, la 10a edició de la Fira Trovam que tindrà lloc entre el 2 i el 5 de novembre a Castelló de la Plana s’ha presentat al món professional del Mercat, junt amb les actuacions dels músics valencians Joe Pask i Aina Palmer.

D’altra banda, s’ha de destacar que altres dos grups valencians, el conjunt de reggae Auxili i la formació de rap Pupil·les, també formen part de la programació del Mercat de Música Viva de Vic. Els primers presentaran el seu nou treball, Guaret, el divendres 16 de setembre a l’escenari El Sucre Estrella Damm, un dels més multitudinaris de l’esdeveniment. D’altra banda, Pupil·les actuaran el dissabte 17 a la Plaça Major Goufone amb el seu àlbum més recent, Tot i res, sota el braç.

S’ha de tenir en compte que la col·laboració entre la Fira Trovam i el Mercat de Vic porta anys desenvolupant-se gràcies als acords que anualment s’estableixen entre les dues entitats, però enguany es veu reforçada gràcies al suport de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM). Esta cooperació ja va donar els primers fruits en 2022 durant la segona edició de la Fira Hispano Lusa de la Industria Musical (FHLIM) celebrada a Zamora el passat mes de març. En aquest esdeveniment, es va participar en diversos debats del sector i es va comptar amb un concert del músic valencià Òscar Briz. Ara és el torn del Mercat de Vic i, en les pròximes setmanes, aquestes accions de promoció i difusió s’expandiran a la Fira B! de les Illes Balears, la Fira Mediterrània de Manresa i el BIME de Bilbao. Són les convocatòries més rellevants de l’Estat Espanyol, punt de trobada del món musical professional.

En tots aquests esdeveniments es comptarà amb actuacions de destacades bandes valencianes i tindran lloc presentacions d’activitats. En aquest sentit, les associacions professionals i les institucions de la Comunitat Valenciana segueixen les mateixes línies de treball que en altres territoris, especialment en l’àmbit internacional, estan treballant des de fa dècades.