La Fira Valenciana de la Música acollirà el divendres, 10 de novembre, el Festival Auditori Obert! Setze grups i solistes, entre els quals es troben Els Amics de les Arts, Soledad Vélez i Enric Montefusco, mostraran els seus projectes musicals al públic que acudisca a l’Auditori de Castelló.

Els barcelonins Els Amics de les Arts presentaran a la capital de La Plana el seu quart disc, Un estrany poder (Sony Music), on s’han aproximat als arranjaments electrònics sense abandonar la seua base pop i les lletres iròniques. També hi actuarà Soledad Vélez, cantant xilena resident a València, que convidarà els assistents a submergir-se en les cançons hipnòtiques de Dance and Hunt (Subterfuge, 2016). A més, Enric Montefusco posarà en escena el folk acústic de lletres punyents del seu debut, Meridiana (Buena Suerte-Sony Music, 2016).

D’altra banda, els intèrprets valencians seran protagonistes destacats del Festival Auditori Obert! Així, Alberto Montero arribarà a Castelló amb una secció de cordes per interpretar temes dels discos Claroscuro (Greyhead, 2011), Puerto Príncipe (BCore, 2013) i Arco Mediterráneo (BCore, 2015). Las Víctimas Civiles recitaran els càntics desenganyats del postfranquisme espanyol i Sokolov exposarà les seues lletres costumistes i sarcàstiques. En canvi, els castellonencs deBigote posaran de llarg el seu segon disc, el recent Telescopia.

També cal destacar la presència en aquesta cita musical de diverses dones. Una d’elles serà PAVVLA, qui delectarà el públic amb una veu encisadora i les composicions del seu àlbum de debut, Creatures (Luup Records, 2016), un compendi de folk, pop i electrònica. Marion Harper i la seua banda estrenaran a Castelló el disc Hydrangea (Luup Records), on la vocalista lliura un pop lluminós de base electrònica dirigit a les pistes. Les notes dels ritmes tradicionals, el pop i el jazz també sonaran gràcies a la veu de Guadi Galego, qui posarà en escena els temes del disc O mundo está parado (Fol Música, 2016). Igualment, la castellonenca Nadia Sheikh combinarà indie, rock i pop amb línies vocals que s’apropen al folk i al jazz amb lletres intel·ligents.

Per últim, Anímic presentarà el seu sisè treball d’estudi, Skin (BCore), on la banda ha desfermat el seu caràcter més electrònic per diseccionar la cruesa de la natura humana. El duet basc Niña Coyote eta Chico Tornado descarregarà un rock àrid, amb incursions en l’experimentació guitarrística i la contundència de la secció rítmica. D’altra banda, Mueveloreina incitarà al ball a colp de trap, cúmbia i reggaeton amb lletres desenfadades. El mallorquí Marcel Cranc mostrarà la fusió de folk, electrònica i pop de l’àlbum 7 (Runaway Records) publicat al setembre. Finalment, el duo suís The TWO posarà les notes de blues amb un viatge fins a les arrels del gènere.

Entrades a la venda
Les localitats per al Festival Auditori Obert! es poden adquirir des de 10 euros ací: https://www.notikumi.com/2017/11/10/trovam-festival-auditori-obert.