Des de la Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend desitgem que totes i tots vos trobeu bé de salut i que estigau abordant aquesta nova normalitat de la millor manera possible. Publiquem aquest comunicat per comentar-vos quin és l’estat actual de la Fira i la manera en què estem enfocant l’edició 2020 en una situació tan excepcional com la que estem travessant.

L’equip de la Fira està concentrant les energies en la celebració d’una huitena edició que continue exercint de punt de trobada on ajuntar tots els agents musicals, compartir experiències i debatre sobre la recuperació i el futur del nostre sector, un dels més afectats per la crisi sanitària. Estem en un moment d’importància crucial i resulta imprescindible, ara més que mai, establir camins i línies de recuperació i desenvolupament de la indústria musical.

Format presencial i online
Estem treballant per oferir un format de fira híbrid, adaptat a aquests nous temps que corren. Prioritzarem les activitats presencials sempre que siga possible i, en funció de com evolucione la situació, realitzarem una bona part de les activitats artístiques i professionals en format online perquè la fira siga accessible a tothom passe el que passe.

Prioritat a les mesures de seguretat
Estem atents a les mesures que van decretant-se des de les diferents administracions pel que fa a aforament, distància interpersonal i altres mesures de seguretat i higiene per a espectacles musicals i esdeveniments. Com que l’Auditori de Castelló disposa de diverses sales amb diferents capacitats i butaques prefixades, tenim espai per ubicar els concerts i les activitats professionals en funció dels protocols que s’hagen de seguir. Com no podria ser d’altra manera, també s’adoptaran les mesures necessàries en els altres espais que acullen les activitats de la fira, com ara el Teatre Principal de Castelló, el Pub Terra, la Plaça Major o la Plaça de l’Hort dels Corders.

Programació artística i professional en marxa!
Enguany hem rebut 250 propostes artístiques per a participar a la Fira Trovam. Aquesta setmana començarem a posar-nos en contacte tant amb les bandes seleccionades com amb les no seleccionades i els darrers dies de juliol presentarem el cartell amb les primeres confirmacions. La pròxima setmana llançarem també la convocatòria professional que, igual que als darrers anys, serà d’inscripció gratuïta.

Aquestes són les notícies recents que vos fem arribar des d’una Fira Trovam! – Pro Weekend que està més viva que mai i que no ha deixat d’implicar-se en tots els debats, reunions i comunicacions que el sector de la música en directe ha realitzat durant estos mesos tan difícils. La indústria musical és un dels motors de creixement cultural, social, econòmic, laboral i turístic més destacats amb què comptem els valencians, i així ho reivindiquem. El nostre sector travessa un dels moments més delicats de la seua història i ha de trobar la manera de continuar existint i navegar dins la nova normalitat.

També volem aprofitar l’ocasió per a donar les gràcies a tots i totes les artistes que ens heu regalat el vostre talent i creativitat durant el confinament i que heu fet que aquests mesos hagen sigut més suportables. I agrair molt especialment la implicació de totes les institucions que col·laboren amb la Fira per renovar el 100% de la seua confiança en el projecte i seguir apostant per un model cultural i social on la música resulta imprescindible. Aquesta fira no seria possible sense el suport i la implicació de la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de Cultura), Ajuntament de Castelló, Diputació de Castelló, À Punt Mèdia, Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (Inaem), Cerveza Turia, Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Esperem veure-vos a totes i tots de l’11 al 14 de novembre a Castelló.

Moltes gràcies!