La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend col·laborarà en la nova edició del Curs de Màrqueting i Comunicació en la Indústria Musical que se celebrarà a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló a partir del pròxim mes d’octubre i que tindrà oberta la preinscripció fins divendres, 29 de setembre. El programa educatiu és fruit de la cooperació de l’empresa editora Songsforever i la UJI a través del Centre d’Estudis de Postgrau i Formació Continuada. Membres del Trovam! aportaran la seua experiència en l’organització d’un esdeveniment que arriba enguany a la seua cinquena edició i que se celebrarà entre els dies 9 i 12 de novembre a la capital de La Plana.

L’objectiu dels organitzadors és donar resposta a la creixent necessitat de gestionar amb professionalitat la difusió de tot tipus de projectes musicals (festivals, sales de concerts, cicles, promotores, estudis de gravació, segells, artistes, etc.). La primera edició va tenir lloc l’any passat amb totes les places cobertes i un alt grau de satisfacció per part de l’alumnat.

Luis Martínez Cháfer (doctor en Business Management, professor d’Administració d’Empreses i Màrqueting de l’UJI i músic) i Vicente Martínez (director de Songsforever i codirector del Postgrau en Gestió Empresarial de la Música a la Universitat de València) s’han encarregat de preparar l’oferta formativa que estarà centrada en les estratègies i ferramentes més eficients disponibles en l’actualitat. Així, s’abordarà la comunicació i el màrqueting online aplicats a la música, la gestió de comunitat en xarxes socials i el treball a gabinets de comunicació especialitzats, entre d’altres qüestions.

El professorat del curs estarà format per destacats professionals de la indústria musical a nivell internacional, experts universitaris i músics com Abraham Boba, compositor i cantant de León Benavente, i Carlotta Cosials, del grup Hinds. A més, es comptarà amb l’experiència de responsables de festivals (com el FIB, Arenal Sound, Rototom Sunsplash i Trovam!) i d’espais de música en directe. També cal destacar la presència del responsable de la captació de nous talents i de supervisar el desenvolupament artístic dels músics de Warner Music Spain, Pablo Rodríguez, o de Maxime Dodinet, senior digital product manager de Sony Music. Per últim, hi participaran dos dels periodistes musicals més importants de la premsa nacional: Rafa Cervera i Eduardo Guillot.

Les sessions tindran un enfocament eminentment pràctic i es completaran amb un projecte final en el qual els alumnes elaboraran un pla de màrqueting i comunicació baix la supervisió dels directors.

La matricula està oberta a graduats en Periodisme, Comunicació Audiovisual o Publicitat i Relacions Públiques; a persones amb estudis superiors de música o arts escèniques; a titulats en Turisme i Administració i Direcció d’Empreses; i a professionals del sector de la música, independentment dels seus estudis, que vullguen aprendre com gestionar el màrqueting i la comunicació d’esdeveniments i projectes musicals (promotors, tècnics de cultura, gerents de sales, mànagers, artistes, periodistes, etc.).

El Curs de Màrqueting i Comunicació en la Indústria Musical consta de 120 hores i es desenvoluparà a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la UJI del 20 de octubre al 16 de desembre els divendres de 16:00 a 20:30 i els dissabtes de 10:00 a 14:30. La preinscripció es tancarà aquesta mateixa setmana, el pròxim divendres 29 de setembre.

Més informació: info@songsforever.es

Programa i professorat: http://songsforever.es/curso-universitario/

Preinscripció: https://e-ujier.uji.es/pls/www/!inscripcio.ini?p_curso=5502&p_idioma=ca&p_cabecera=UJI