La cinquena edició de la Fira Valenciana de la Música, Trovam! – Pro Weekend presenta la seua programació artística. Una cinquantena d’artistes tindran l’oportunitat de mostrar els seus projectes musicals al públic i als professionals assistents. El certamen se celebrarà entre els dies 9 i 12 de novembre a diversos espais de la capital de La Plana.

L’Auditori de Castelló tornarà a ser l’epicentre de les activitats de la fira. La Sala Simfònica acollirà el concert inaugural del Trovam! – Pro Weekend el dijous, 9 de novembre, amb la presència de Maria del Mar Bonet, qui celebra actualment 50 anys damunt dels escenaris. Els Amics de les Arts (en la foto) pujaran a les taules de la Màgic Box el divendres, dia 10, per a mostrar les composicions del seu treball més recent, Un estrany poder (Sony Music). I el cantant uruguaià Jorge Drexler actuarà a la Sala Simfònica l’11 de novembre per presentar el disc Salvavidas de hielo (Warner Music). Aquests són els caps de cartell d’una fira que comptarà amb mig centenar d’artistes.

Dijous, 9 de novembre: protagonisme valencià
La Sala de Cambra i el Foyer de l’Auditori també s’obriran al públic per tal que els intèrprets oferisquen el seu art. Així, solistes i bandes valencianes com Sergi ContríSacromonteJazzmatiksDani Flors i Musicants protagonitzaran la primera jornada del Trovam! Eixe mateix dia també tindrà sabor gallec gràcies a les veus de Guadi Galego i SES.

Divendres, 10: Festival Auditori Obert!
L’activitat es reprendrà el divendres 10 amb les propostes de VerdcelBadlands (en la foto) i BRON. A més, es posarà de llarg l’espectacle per a públic infantil Marcel canta Al Tall. La música no deixarà de sonar en tot el dia gràcies al Festival Auditori Obert! durant el qual es presentarà el Benicàssim Pop i on se succeiran els directes de Las Víctimas CivilesAlberto MonteroNadia SheikhMarcel CrancSokolovPAVVLAdeBigoteEnric MontefuscoThe TwoSoledad VélezMarion HarperAnímicNiña Coyote eta Chico TornadoMueveloreina i Els Amics de les Arts.

Dissabte, 11: Castelló s’obre a la música
El dissabte, 11 de novembre, l’Auditori serà testimoni de les actuacions de PsychdromeSolo AstraWild RippleScreams on SundayTexxcocoSantero y Los MuchachosOmbraMOWArte PopGatomidiRufus T. FireflyL’EmperadorThe Niftys i Skizophonic. A més, eixe mateix dia l’activitat musical es traslladarà als carrers de Castelló. D’aquesta manera, la Plaça de Santa Clara acollirà pel matí activitats per a les criatures amb l’espectacle Jazzejant amb xiquets i el concert de Ramonets. D’altra banda, a la Plaça Hort dels Corders se celebrarà la Trobada de Cultura Popular amb les actuacions d’Urbàlia Rurana i el duet Belda i Sanjosex. Durant eixa jornada de dissabte, el públic que s’acoste al Teatre Principal de la capital de La Plana també podrà conèixer les propostes de dues parelles artístiques: Mireia Vives i Borja Penalba (en la foto) i Maria Arnal i Marcel Bagés. Per últim, a la Plaça Major de Castelló tindrà lloc una gran nit de concerts amb Candela RootsEl DiluviFunkiwis i Smoking Souls.

Diumenge, 12: actuacions per als més menuts
Finalment, el diumenge pel matí serà una jornada molt especial per a xiquets i xiquetes, ja que seran els protagonistes de les activitats i concerts que se celebraran a l’Auditori amb l’actuació de bandes locals.

ENTRADES JA A LA VENDA
La Fira Trovam! – Pro Weekend ja ha tret les entrades a la venda al portal www.notikumi.com. El seu preu oscil·la entre els 3 i els 20 euros. Les actuacions de l’Auditori amb entrada de pagament són: Maria del Mar Bonet, Jorge Drexler, Festival Auditori Obert! (on s’inclou la presència de Els Amics de les Arts), i les actuacions del Pro Weekend del dissabte. També caldrà abonar la localitat per al recital de Mireia Vives i Borja Penalba i Maria Arnal i Marcel Bagés al Teatre Principal. Les activitats als espais oberts de Castelló seran gratuïtes.

La programació professional
Els diversos agents que formen part del sector musical -representants institucionals, associacions professionals, periodistes, creadors, etc.- estan cridats a participar al Trovam! 2017 per tal d’abordar assumptes de rellevància per al futur de la música. Entre les principals qüestions que es plantejaran als debats i conferències cal mencionar: la política musical valenciana; les ciutats musicals i el valor de la música en el desenvolupament del territori; la visió dels mitjans de comunicació; el present i futur dels festivals de música; etc. Durant la celebració de la fira es produirà la trobada del Circuit Cultural Valencià de Programadors amb la presència de la Mesa de Participació de la Cultura Valenciana, el Sindicat de Músics Valencians i l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana. Els col·lectius de dones també seran protagonistes del certamen, on podran tractar els seus problemes específics.

A més, mànagers, productors i artistes protagonitzaran speed meetings per enfortir els seus contactes. La programació professional completa es donarà a conéixer durant els pròxims dies.

TERMINI D’INSCRIPCIÓ OBERT
El termini d’inscripció per als professionals estarà obert fins al 27 d’octubre. Per a inscriure’s cal omplir el següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9fxC5kNmjtb6AWLTAUwHqmGxgDgLcll3MTJCG8TWpeykYug/viewform.

La Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend forma part del Pla Estratègic ‘Fes Cultura’ impulsat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (GVA). Està coorganitzada entre l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!). Així mateix, compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Agència Valenciana de Turisme, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Presidència de les Corts Valencianes i altres organismes valencians. També hi són presents la Fira Mediterrània de Manresa, el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira B! de les Illes Balears i el Col·lectiu Ovidi Montllor. Per últim, hi participen l’Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!) i el col·lectiu d’Editors Musicals Valencians Associats (EMVA).