La setena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend celebrada el passat mes de novembre ha sigut escollida per tercera vegada consecutiva com el millor festival de l’any a Castelló pel portal cultural nomepierdoniuna.net. Així ho ha decidit un jurat format per 22 persones vinculades a l’activitat musical castellonenca, on es troben periodistes, fotògrafs, promotors, artistes i melòmans. D’aquesta manera, la Fira Valenciana de la Música se situa per davant d’altres esdeveniments com el Rototom Sunsplash de Benicàssim, l’Emac de Borriana i l’Arrankapins del Grau de Castelló.

A més, el Trovam – Pro Weekend figura en la primera posició com a millor esdeveniment cultural per votació popular. Aquest apartat, on apareixen altres iniciatives com el Jazz+ Altres Músiques de Benicàssim i MUCC de Castelló, ha sigut confeccionat pels lectors a través de l’aplicació de la pàgina nomepierdoniuna.net, portal de referència de l’activitat cultural de les comarques castellonenques.

L’organització de la Fira Valenciana de la Música ha mostrat la seua satisfacció pel fet de rebre aquests reconeixements del jurat i del públic. Tal i com ha assenyalat Joan Gregori Maria, director del Trovam – Pro Weekend, “és un orgull aparèixer en aquestes llistes al costat d’esdeveniments tan importants i de vasta trajectòria com el Rototom Sunsplash, l’Arenal Sound o el Festival Internacional de Benicàssim”. Així mateix, ha prosseguit Maria, “aquestes distincions ens donen més forces per a seguir treballant per un festival que conjuga noms consolidats i valors emergents, alhora que es consolida en la vida cultural de Castelló i de la Comunitat Valenciana”.

D’altra banda, s’ha de destacar que el web nomepierdoniuna també ha seleccionat els espectacles de León Benavente i Derby Motoreta’s Burrito Kachimba en el Trovam – Pro Weekend com els millors directes en festivals de l’any que ja s’acaba. En tercera posició s’ha situat l’actuació d’Aurora & The Betrayers a l’Arrankapins, mentre que en el quart lloc està Lisabö, una altra banda que va fer acte de presència a l’Auditori de Castelló en el marc de la Fira Valenciana de la Música. S’ha de recordar que León Benavente va presentar el seu últim treball, Vamos a volvernos locos, amb totes les entrades venudes, mentre que Derby Motoreta’s Burrito Kachimba va posar de llarg la seua fusió de rock andalús i psicodèlia en una Màgic Box que també es va quedar xicoteta. Així mateix, els bascos Lisabö van aconseguir omplir la Sala Cambra en una de les seues escasses aparicions als escenaris.

En les llistes també figuren el cicle Singing in the Cave (millor cicle musical), el concert de Xixa al Teatre del Raval (Cicle Sons, millor actuació), el videoclip “Yo controlo” de Lèpoka o el debut de Novio Caballo (Millor disc i millor cançó de l’any).