La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend s’ha presentat aquest dijous a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra a Madrid fins al pròxim diumenge 26 de gener. L’acte ha comptat amb la presència de Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC); Armand Llàcer, gerent de la Fira; i Daniel Arnal, tècnic de Turisme Comunitat Valenciana responsable de les marques Mediterranew Music i Mediterranew Fest.

Els responsables del Trovam – Pro Weekend han aprofitat les seues intervencions per tal de confirmar les dates de la vuitena edició de la Fira Valenciana de la Música. Així, aquesta es desenvoluparà entre el dijous 12 i el dissabte 14 de novembre del 2020 a Castelló de la Plana. Durant l’acte que s’ha dut a terme a l’estand de la Comunitat Valenciana a la zona FITUR Festivals, Marga Landete ha assenyalat que “el Trovam ompli Castelló de música i visitants en una setmana de temporada baixa”. Així mateix, ha destacat que “més de 500 professionals visiten la capital de la Plana Alta per fer negocis i reflexionar sobre la indústria musical, alhora que el públic pot gaudir amb més de 50 concerts per tota la ciutat”. “Per a l’IVC, la Fira és una ferramenta imprescindible per impulsar la música professional al nostre territori”, ha conclós.

D’aquesta manera, el Trovam seguirà exercint de plataforma per a la difusió de l’escena musical pròpia junt amb projectes de dins i fora de l’Estat. Segons les previsions, enguany es posarà en marxa un pla d’internacionalització de la música valenciana. A més, la programació musical i professional continuarà comptant amb els criteris de paritat, diversitat d’estils i equilibri geogràfic que han marcat l’evolució del certamen en els darrers anys.

Entre les activitats destacades de la programació professional d’enguany figura la segona edició de les jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical), desenvolupada en col·laboració amb l’Associació de Promotors Musicals (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana. Així mateix, es realitzaran les converses del Trovam amb artistes i personalitats rellevants de l’àmbit musical i es continuaran oferint tallers per als agents del sector.

En quant a la programació musical, la Fira comptarà amb mig centenar d’actuacions repartides en diferents escenaris de la ciutat: Auditori de Castelló, Plaça Major, Teatre Principal, Pub Terra i Plaça de l’Hort dels Corders.

En set edicions, el Trovam! – Pro Weekend ha anat experimentant un creixement sostingut fins a consolidar-se com el certamen professional més important de la indústria musical a la Comunitat Valenciana. Així, el Trovam – Pro Weekend 2019, que va tenir lloc entre el 6 i el 9 de novembre, va obtenir un gran èxit de participació i públic. En aquest sentit, mig miler de professionals (un 10% més que l’edició anterior) es van inscriure en les diverses activitats proposades per l’organització. A més, representants institucionals, experts i acadèmics van analitzar la situació actual del sector i els reptes que s’han d’afrontar en el futur. Les trobades de diverses entitats com l’Associació Estatal de Sales Privades de Música en Directe (ACCES), els tallers pràctics i els speed meetings entre artistes, promotors i discogràfiques van completar una extensa programació professional.

D’altra banda, les desenes d’actuacions celebrades a diversos punts de la capital de La Plana Alta van aplegar més de 15.000 persones. Cal destacar que la setena edició de la Fira Valenciana de la Música va comptar amb un cartell paritari, de gèneres variats, on destacaven els intèrprets autòctons i les estrenes i projectes de recent concepció. Així mateix, i com ja és habitual, es van conjugar noms ja consolidats (León Benavente; El Diluvi; Mara Aranda; Pau Alabajos; Mishima) i nous valors (Émbolo; Nomembers; Lisasinson; Derby Motoreta’s Burrito Kachimba; Anna Ferrer).