La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ha completat la seua tercera jornada. Les activitats han començat amb la conferència de Luis Mendo, vicepresident de la Societat d’Artistes Intèrprets o Executants d’Espanya (AIE), sobre els drets que generen les obres enregistrades. A més, ha explicat les funcions de l’entitat, entre les que ha destacat la promoció d’artistes mitjançant la iniciativa “En ruta”, la concessió de beques per a estudis musicals en centres privats i l’assistència als socis i als artistes veterans.

També s’han celebrat dues meses de debat. En primer lloc, intèrprets, dissenyadors i artistes plàstics han conversat sobre el poder de les imatges en la música. Per últim, la vocalista castellonenca Nadia Sheikh i membres dels grups Arte Pop i Gatomidi han comentat les seues experiències lluny dels seus llocs d’origen. D’aquesta manera, s’ha tancat la programació professional de la Fira que ha comptat amb més de cinquanta experts i més de 300 inscrits.

L’escenari del Trovam – Pro Weekend també ha servit per presentar el Benicàssim Blues Festival, que durà a terme la pròxima edició entre l’1 i el 3 de juny. El cartell del certamen s’anunciarà pròximament, però els seus responsables han anunciat que ja es parla amb noms importants del gènere. L’acte ha acabat amb l’actuació del duet suís The TWO.

D’altra banda, una part de la programació artística s’ha desenvolupat a l’Auditori de Castelló. Així, Jorge Drexler ha penjat el cartell d’entrades exhaurides en la presentació del seu últim treball, Salvavidas de hielo. Així mateix, formacions emergents com Rufus T. Firefly, L’Emperador, Santero y Los Muchachos, Psychodrome i The Niftys han posat en escena els seus projectes, mentre que Juan de Pablos ha punxat una selecció de cançons de tots els temps.

En canvi, a la Plaça dels Horts dels Corders de la capital de la Plana s’han celebrat espectacles per a criatures –Jazzejant amb xiquets i Contes Cantats i Contats– i una trobada de cultura popular amb Urbàlia Rurana, una mostra de Muixeranges i el recital Càntut de Belda i Sanjosex. A més, al Teatre Principal han actuat Maria Arnal i Marcel Bagés i Mireia Vives i Borja Penalba. Finalment, la Plaça Major ha acollit una gran nit de rock amb cinc bandes valencianes: Candela Roots, El Diluvi, Smoking Souls, Funkiwis i La Ranamanca.