La huitena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend obrirà les seues portes demà dimecres 11 de novembre a l’Auditori de Castelló de la Plana. Des d’eixe dia, i fins al pròxim dissabte, la localitat acollirà 36 actuacions musicals i serà punt de trobada dels agents del sector. Així, la Fira, consolidada com el certamen professional més important de la Comunitat Valenciana, servirà d’escenari perquè bandes majoritàriament valencianes, però també d’altres punts de l’Estat i de l’estranger, mostren les seues últimes creacions. A més, els treballadors del ram debatran sobre la situació actual i els reptes de futur de la indústria musical, alhora que s’impartiran diversos tallers pràctics.

Com és lògic, la situació sanitària provocada per la Covid-19 condicionarà el desenvolupament del Trovam – Pro Weekend. L’organització ha treballat en la implementació de les mesures adoptades per les autoritats amb l’objectiu d’oferir als assistents un entorn segur. El protocol de la Fira contra el coronavirus inclou les següents mesures: és obligatori l’ús de la mascareta i el gel hidroalcohòlic; l’accés serà nominatiu a través d’acreditació professional, tiquet o invitació; no es permetrà l’entrada a les persones que superen els 37,5º de temperatura; s’haurà de mantenir la distància de seguretat; s’hauran de fer servir els corredors senyalitzats per a circular pel recinte; el consum de menjar i begudes estarà limitat a les zones habilitades per a estes activitats; l’eixida del públic es farà de manera esglaonada i d’acord amb les indicacions del personal de la Fira; els aforaments s’han adaptat a la normativa vigent.

Dimecres 11 de novembre
La Fira Valenciana de la Música encetarà les seues activitats demà a les 12:00 amb l’Assemblea del Circuit Cultural Valencià, entitat que reuneix l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i una huitantena d’ajuntaments amb l’objectiu d’organitzar programacions culturals estables. En la vessant professional, a partir de les 17:00 hores es desenvoluparà el taller pràctic Escenaris de futur en la gestió musical en temps de Covid-19, impartit per l’especialista en seguretat d’esdeveniments musicals Raúl Valera. Els concerts començaran a partir de les 16:00 hores amb la presència d’Elma Sambeat, el duet format per Laura Esparza i Carlos Esteban i Néstor Mir.

Dijous 12 de novembre
La inauguració oficial del Trovam – Pro Weekend se celebrarà el pròxim dijous amb la presència de Vicent Marzà, conseller d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana; Verónica Ruiz, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló; Ruth Sanz, diputada de Cultura de la Diputació de Castelló; i Joan Gregori Maria, director artístic de la Fira.

Posteriorment, els professionals inscrits podran assistir a les taules de debat Decisions polítiques i indústria musical després d’una pandèmia i Què passa amb l’estatut de l’artista?. Així mateix, les dependències de l’Auditori de Castelló acolliran els tallers sobre Subvencions a sales de concertsAgregadors digitalsPlaylisting en SpotifyLa indústria del videoclip; i Contractació artística per a secretaris i interventors d’ajuntament. D’altra banda, s’ha de destacar la presentació del Catàleg de la Música Valenciana i dels nominats dels III Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

En aquesta jornada també s’inauguraran les ‘Converses del Trovam’. A partir de les 16:00 hores, la cantant i compositora Christina Rosenvinge, Premi Nacional de les Músiques Actuals 2018, respondrà a les preguntes de la periodista Maria Molina (Cadena SER). Més tard, a les 18:00 hores, serà el torn de Samantha Gilabert, qui serà entrevistada per Òscar Piera (Tresdeu Mèdia).

D’altra banda, els diversos escenaris de l’Auditori (Turia, Sala de Cambra i Sala Simfònica) viuran els directes de David Pastor QuartetBadlandsBlackFangAnna Andreu i dois, pois. A més, a l’escenari À Punt, situat al Teatre Principal de Castelló, tindrà lloc l’actuació de la formació local Pleasant Dreams.

Divendres 13 de novembre
L’activitat de la Fira Valenciana de la Música es reprendrà a les 10:00 hores amb les II Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical). El programa inclou la presentació de festivals i experiències singulars que van més enllà de la música i un debat sobre tecnologia i turisme. Durant el divendres també es realitzaran la tercera de les ‘Converses del Trovam’, en aquest cas amb el músic i productor Raül ‘Refree’ i la periodista Asun Pérez (Nomepierdoniuna); una xarrada sobre els Premis MIN de la Música Independent; i els tallers sobre esponsorització i anàlisi de dades.

Pel que fa als directes, s’ha de destacar la preestrena del nou treball de la cantant Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bagés. Així mateix, es produiran les actuacions dels artistes Futuro TerrorTardorGemMeritxell NeddermannAmazoniansViennaEscuchando ElefantesXavier de Bétera i Loretta’s.

Dissabte 14 de novembre
Al llarg de l’última jornada de la Fira Valenciana de la Música, els professionals inscrits rebran informació de primera mà sobre la Unió Fonogràfica Independent (UFI); l’organització Basque Music; el circuit Girando Por Salas (GPS); i al voltant de diverses iniciatives culturals de la Comunitat Valenciana. Així mateix, es presentaran els llibres de Pau Roca (La Habitación Roja), Laura RamosCarlos Pérez de Ziriza i Patricia Godes. En darrer lloc, la periodista Carla Melchor (Levante-EMV) parlarà amb Juan Manuel Latorre, productor i guitarrista de Vetusta Morla.

El dissabte serà el dia en què la Fira acollirà una de les actuacions més esperades gràcies a Ciudad Jara, projecte de Pablo Sánchez (La Raíz). El cantant i compositor presentarà el disc Donde nace el infarto en un concert acústic molt especial a la Sala Simfònica de l’Auditori. A més, el recinte serà testimoni de les actuacions de Le ParodyBigottLe NaisKings of the BeachFizzy SoupMontefujiThe Black BeatZetak i Solà & Estella.

Cal destacar que l’últim dia del Trovam – Pro Weekend servirà perquè la música s’escolte en diversos punts de la capital de la Plana Alta. Així, l’escenari À Punt començarà a funcionar a partir de les 12:00 amb l’espectacle de música infantil protagonitzat per ELVISent i Jornalers. Les taules del Teatre Principal també albergaran les tonades de Maria Jaume i la funció Ovidi 25, l’homenatge a Ovidi Montllor que representaran el poeta David Caño, el periodista David Fernàndez i els músics Mireia Vives i Borja Penalba. Finalment, la Fira Valenciana de la Música estarà present en la Plaça de l’Hort dels Corders. A partir de les 16:00 hores, el públic podrà presenciar els directes de NucFunkiwisCactus i Lèpoka.