La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ha posat a la venda les localitats per als dos concerts de pagament de la seua huitena edició. Ambdós espectacles tindran lloc a la Sala Simfònica de l’Auditori de Castelló i estaran protagonitzats pel duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés i pel grup Ciudad Jara. Els primers actuaran el divendres 13 de novembre a les 23:00 hores, mentre que els segons ho faran un dia després a les 21:30 hores. Les localitats estan disponibles ací: https://firatrovam.com/entrades/.

La cantant Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bagés encetaren les seues investigacions sonores a partir de gravacions de fonoteques digitalitzades. Les modulacions vocals d’ella i els malabarismes amb els pedals d’ell van servir per bastir un discurs nou sobre la memòria i per revalorar la tradició oral. Els EPs Remescles, acoples i melismes (2015) i Verbena (2016) van anticipar l’estrena en llarga durada 45 cerebros y 1 corazón (2017). Reconegut com un dels grans treballs d’aquell any, va amplificar la seua lectura actualitzada del folklore popular i els va portar de gira per tot el món. Després de les seues visites en 2015 i 2017, el duet torna a la Fira per posar de llarg el seu nou projecte, el qual es plasmarà en un disc quan la situació sanitària ho permeta.

D’altra banda, Ciudad Jara va irrompre el passat mes de febrer amb l’àlbum Donde nace el infarto. D’aquesta manera, vam poder conéixer el costat més personal de Pablo Sánchez, cantant i autor de les cançons i antic membre de La Raíz, formació que va iniciar un parèntesi indefinit en la seua activitat ara fa dos anys. Les dotze cançons del disc ens van permetre viatjar per diferents estils com el rock, el rap, el pop o la cançó d’autor, a més d’escoltar col·laboracions amb altres intèrprets com La Vela PuercaColectivo PanameraZooRoad Ramos i Rozalén. Entre els últims llançaments de Ciudad Jara s’inclouen els singles “En busca del fuego”, un tema que Pablo Sánchez va escriure fa set anys i que ja deixava veure una vessant artística més melodiosa, i “El último pasillo” amb l’ajuda del cantant i guitarrista El Jose. El grup arribarà al Trovam per a presentar les seues cançons en format acústic i d’una manera molt especial.

El cartell de la huitena edició de la Fira Valenciana de la Música inclou més de 30 actuacions amb artistes com BadlandsBigottCactusDavid Pastor QuartetFuturo TerrorLe Parody i Tardor, entre d’altres. Així mateix, se celebraran les habituals jornades professionals, amb debats, tallers i xarrades, per tal de prendre-li el pols a la indústria musical. Els concerts i les activitats professionals requeriran d’invitació nominativa o acreditació per tal de complir amb les normatives d’aforament i traçabilitat.

Mesures de seguretat
Cal tenir en compte que la Fira ha redactat un protocol contra la Covid-19 per tal d’aconseguir que els espais on es desenvolupen les activitats siguen segurs. D’aquesta manera, es prendrà la temperatura als assistents i no es permetrà l’entrada a les persones que superen els 37,5º de temperatura; serà obligatori l’ús de la mascareta en tot moment i del gel hidroalcohòlic en l’accés; s’hauran de fer servir els corredors habilitats i senyalitzats; i el consum d’aliments i begudes sols es podrà fer en zones condicionades per a eixe ús. Així mateix, els aforaments s’adaptaran a la normativa vigent, amb la corresponent distància de seguretat entre butaques, i les localitats, invitacions i acreditacions professionals seran nominatives.