La Fira Valenciana de la Música Trovam celebrarà la seua desena edició entre el dimarts 2 i el dissabte 5 de novembre a Castelló de la Plana. Unes setmanes abans, les ciutats de Madrid i València acolliran sengles festes per a presentar la programació de la Fira. S’ha de recordar que el Trovam comptarà amb més de 40 concerts que tindran lloc a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i en diversos escenaris de la capital de la Plana Alta. Entre els artistes confirmats destaquen Xavi Sarrià, Depedro, Smoking Souls, Tesa, Carraixet, Enric Montefusco, Colomet, Chill Mafia, Neus Ferri i Low, entre altres. A més, es desenvoluparan activitats per als professionals on s’analitzarà l’estat actual i els reptes de futur d’aquest sector cultural.

Julio Bustamante i Sandra Monfort a la sala Siroco de Madrid

La primera festa de presentació de la Fira Valenciana de la Música tindrà lloc el dimarts 18 d’octubre a la sala Siroco de Madrid. Es tracta d’un dels locals històrics de la capital espanyola i ofereix música en directe des de 1989. Durant dècades, ha viscut les actuacions de bandes estatals i internacionals i s’ha convertit en una referència imprescindible en el circuit de sales espanyoles. En aquesta ocasió, els assistents podran escoltar Julio Bustamante i Sandra Monfort. Les portes de la sala s’obriran a les 19:30 hores i els concerts començaran a les 20:00 h.

Julio Bustamante és una de les veus més conegudes del pop valencià. Des del seu debut amb el disc Cambrers, publicat en 1981, el cantant i guitarrista ha construït una carrera sòlida que va ser reconeguda en 2020 amb el Premi d’Honor Carles Santos atorgat per l’Institut Valencià de Cultura. El passat mes de maig, Julio Bustamante va publicar l’àlbum Sueños emisarios, un recull de 14 cançons amb aires de bossa nova i folk, enriquit per les melodies de pop i sonoritats jazzístiques. Des de fa uns anys, el vocalista està acompanya pel grup Lavanda, amb la presència de Montse Azorín (veu i percussió), Lucas Balanzá (veu i baix), Antonio José Iglesias (bateria), Andreu Garcia (guitarra elèctrica i ukelele) i Ferran Pardo (teclats i melòdica).

D’altra banda, Sandra Monfort va debutar en la primavera del 2021 amb el disc Niño Reptil Ángel. Les composicions, amb notes pròpies de la música clàssica, el flamenc, la música d’arrel i el pop, li van valdre els guardons de millor disc i artista revelació en la 4a edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Es tracta d’una proposta d’avantguarda que aborda la condició humana a través de guitarres virtuoses, una veu dolça i melismàtica i la música electrònica. L’últim llançament de l’artista de Pedreguer és la cançó “Flordemavida”, una metàfora al voltant del patriarcat i l’amor romàntic. La vocalista també és membre del grup Marala, trio que actuarà al Trovam per a posar de llarg el seu últim disc, Jota de morir, publicat fa poques setmanes.

Les entrades estan a la venda en Dice: https://link.dice.fm/k1f5c73e4e75.

Los Fresones Rebeldes, Mateo Morral i Semana Santa a La Pèrgola de València

Uns dies més tard, el dissabte 22 d’octubre, la Fira Valenciana de la Música es presentarà a la ciutat de València. A partir de les 11:30 h, La Pèrgola de La Marina acollirà els directes de les formacions Los Fresones Rebeldes, Mateo Morral i Semana Santa. S’ha de recordar que aquest espai, una joia del modernisme, s’ha convertit en els últims anys en un lloc de trobada per als amants de la música gràcies a una oferta variada amb espectacles matinals per a tots els públics. A més, enguany el cicle de concerts a La Pèrgola també servirà per a celebrar el 15é aniversari de La Marina de València.

Després de la seua separació en 2001 i diverses reaparicions, Los Fresones Rebeldes han représ la seua trajectòria musical amb l’edició de l’EP Amor y tonterías, editat el passat mes de juny. El quartet encapçalat per Ana Vaquero i Joaquín Felipe Spada aprofitarà per presentar eixe treball i recuperar peces mítiques del pop més fresc i immediat com “Al amanecer”, “Medio drogados” o “¿Por qué me tengo yo que enamorar?”. Els barcelonins estaran acompanyats per dos bandes locals que s’estan guanyant un lloc en l’escena musical independent: Mateo Morral, que arribaran amb l’EP El sorbo sota el braç; i Semana Santa, trio amb reminiscències del rock alternatiu dels 80 i 90 que també estarà present en la Fira Valenciana de la Música.

Les entrades es posaran a la venda el pròxim dilluns 3 d’octubre en Enterticket (https://www.enterticket.es/) per 5€ més despeses de gestió.