El concurs musical Sona9, dedicat a valors emergents que canten en la nostra llengua, celebrarà demà dijous, 24 de maig, el seu concert preliminar en la Comunitat Valenciana. En aquesta fase hi participaran les bandes King Kong BoyL’Home Brut i Novembre Elèctric. Les actuacions tindran lloc en la sala Wah Wah, en el carrer de Campoamor 52, en la coneguda zona del Cedre de la capital del Túria.

King Kong Boy és un quintet de Gandia (La Safor) que ha editat dos discos: Alcem el vol (Mésdemil, 2014) i KKB (Mésdemil, 2017). Després d’haver eliminat la secció de vents, Eduard Banyuls (veu i teclats) i Rubén Martín(guitarra) van escriure composicions de pop-rock de melodies encomanadisses i ballables. Temes com “L’incendi”, “James Dean” i “Subterrània” són bons exemples del nou rumb del grup.

Les atmosferes guitarrístiques són protagonistes de la proposta musical de L’Home Brut, formació nascuda a Beneixida (La Ribera Alta). El seu estil, emmarcat en l’indie-rock, els va valdre la nominació com a millor maqueta en els Premis Ovidi 2015. Un any després publicaven el seu primer llarga durada, Cants de balena (Mésdemil). La seua última creació és una versió del tema “Batiscafo Katiuscas” d’Antònia Font, un pròleg al treball que gravaran pròximament.

Per últim, Novembre Elèctric és una formació ubicada a Madrid encapçalada per l’algemesinenc Yeray Calvo. El seu debut, Intacte (Mésdemil) va rebre el Premi Ovidi 2014 al millor disc de pop. Després arribaria un disc de tonalitats acústiques, Tremole (Mésdemil, 2016), amb la col·laboració del poeta Hèctor Serra. Fa unes setmanes, la banda editava el seu nou treball, Quart minvant (Primavera d’hivern), on es presenten més elèctrics i lluminosos que mai i amb una nova formació de quintet.

S’ha de recordar que, després dels concerts de les tres bandes, el públic votarà quin grup passa a les semifinals del concurs. A més, el jurat escollirà una altra proposta. Enguany, els encarregats d’aquesta tasca seran Vicent Xavier Contrí, de la revista Saó; Joan Gregori Maria, responsable del VAM i de la Fira Valenciana de la Música; i Annabel Nadal, de Suport Produccions.

El Sona9 va encetar els concerts preliminars en la Comunitat Valenciana l’any passat. En aquella ocasió, el públic i el jurat van haver de valorar les propostes dels DeliriL’Emperador i Barbaritats. Finalment, els xativins Barbaritats es van imposar en la votació popular, mentre que els canalins L’Emperador van ser escollits pel jurat.

L’entrada al concert és gratuïta. Tanmateix, s’ha de sol·licitar una invitació de forma prèvia a través d’aquest enllaç: http://www.enderrock.cat/noticia/16965/formulari/sona9/24/05/18

Els premis del Sona9
Este concurs musical per a bandes emergents atorga cinc distincions:

  • Premi Sona9: El guanyador gravarà i editarà un disc amb un productor professional i farà una gira per Catalunya
  • Premi Joventut: Gravació de quatre cançons en un estudi professional, distribució digital de l’EP i gira de concerts per Catalunya.
  • Premi Èxit: Gravació de dues cançons en un estudi professional i distribució digital del single.
  • Premi de Votació Popular: 1.000 euros en material musical. Aquest premi es decidirà el mateix dia de la final i es decidirà amb el vot del públic.

Així mateix, i com a novetat d’enguany, es lliurarà el Premi Cases de la Música al grup amb més projecció de futur. Hi optaran els 18 grups classificats per a la fase preliminar del Sona9. El premi consistirà en un programa de tutoria anomenat Incubadora Musical, amb un pack d’accions perquè els grups o solistes puguen progressar en la seua carrera musical.

Al llarg de les seues anteriors edicions, el Sona9 ha tingut com a guanyadors a grups com Senyor OcaLakasteEst OestTrau o La Iaia. A més, han participat bandes com ManelEls Amics de les Arts o Macedònia.

El Sona9
Organitzat per: Grup Enderrock, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya – Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC); Govern de les Illes Balears – Illenc; Generalitat Valenciana – Institut Valencià de Cultura (IVC); i Fundació SGAE.
Amb el patrocini de: Estrella Damm
Amb la col·laboració de: Mercat de Música Viva de Vic; Acústica de Figueres; BAM de Barcelona; Ajuntament de Tarragona; Associació de Músics de Tarragona (AMT); Cases de la Música; Valencian Music Association (VAM); La Fira Valenciana de la Música (Trovam! – Pro Weekend); Ajuntament de Palma; Consell Insular de Mallorca; i Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3).
Amb la participació de: Bucbonera Studios; Curtcircuit; Luz de Gas; La Cúpula Music; i Agència Catalana de Notícies.