• Participaran alumnes matriculats en el màster en Música de Live Nation i la UCM junt a estudiants de les universitats Jaume I de Castelló, de Barcelona i Girona
  • Destacats professionals del sector impartiran sessions docents relacionades amb diversos oficis de l’àmbit musical

La pròxima edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam comptarà amb un nou projecte formatiu: Trovam+. Es tracta d’una iniciativa de la Fira amb la col·laboració de la promotora internacional de concerts Live Nation i de la Universitat Complutense de Madrid que es desenvoluparà els dies 9 i 10 de novembre a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló de la Plana.

En aquestes activitats formatives podran participar-hi els alumnes del Màster Propi Música en Directe Live Nation que es desenvolupa a la mencionada Universitat de la capital espanyola. Així mateix, Trovam+ estarà obert a l’alumnat de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, així com al professorat i estudiants del Màster de la Indústria Musical de la UB-IL3 (Universitat de Barcelona) i del Postgrau en Gestió del Sector Musical de la UdG (Universitat de Girona).

El Màster Propi Música en Directe Live Nation és l’únic a Espanya i un dels pocs en l’àmbit europeu que ofereix una formació dedicada exclusivament a la música en directe. Aquests estudis van sorgir per a cobrir la demanda creixent de professionals arran de la proliferació de festivals, cicles i concerts en grans espais. Així, els estudiants reben formació en tots els perfils especialitzats necessaris per a la realització d’actuacions en directe. A més, el màster també s’ocupa dels nous reptes com la sostenibilitat mediambiental, el respecte a la diversitat, la igualtat de gènere i la salut pública. Gràcies a Trovam+, aquestes perspectives s’incorporen a la programació de la Fira Valenciana de la Música. D’aquesta manera, els agents de la indústria musical tindran accés a un complement formatiu en un entorn professional.

Per participar a la programació formativa del Trovam+ els alumnes universitaris podran inscriure’s mitjançant les inscripcions professionals del web.

La programació de Trovam+
Després de l’acte de benvinguda i acreditació dels participants, el Trovam+ s’encetarà el dijous 9 de novembre amb una sessió dedicada al paper dels promotors musicals i als reptes que ha d’afrontar la indústria. Aquesta activitat serà impartida per Robert Grima, president i head promoter de Live Nation Madrid.

Així mateix, s’impartirà un taller sobre l’ofici de mànager i les ferramentes més adients per a dirigir una carrera artística. La primera jornada del Trovam+ es tancarà amb una classe magistral sobre l’experiència The Spanish Wave, projecte d’internacionalització d’artistes espanyols. L’encarregat d’aquesta xarrada serà César Andión, PR & Talent de l’esmentada promotora i director d’aquesta iniciativa que ha portat bandes com els valencians Yo Diablo, la catalana Marta Knight o la madrilenya Dora a festivals i fires estratègiques d’altres països.

La programació del Trovam+ es reprendrà el divendres 10 de novembre amb el taller Comunicar una gira musical: Màrqueting i relacions públiques d’un concert. En aquest cas, la sessió serà impartida per Ana Gómez de Castro, codirectora del màster i PR&RSC Manager en Live Nation Madrid. Posteriorment, Les Converses del Trovam comptaran amb la presència de Shain Shapiro, CEO de Sound Diplomacy, consultora internacional de recerca i estratègia impulsora del projecte Music Cities. Shapiro centrarà la seua intervenció en com aconseguir que la música millore les ciutats.

En acabar, la investigadora i consultora Paloma Medina dirigirà la taula de treball Disseny d’un prototip de producte o servei turístic-musical. Finalment, els assistents podran conéixer detalls sobre l’elaboració de les programacions artístiques en festivals i esdeveniments musicals.

L’onzena edició del Trovam
La Fira Valenciana de la Música celebrarà la seua onzena edició a Castelló de la Plana entre el dijous 9 i el dissabte 11 de novembre. Com és habitual, el Trovam serà el punt de trobada dels amants de la música i dels agents de la indústria. Així, durant les tres jornades hi haurà més de 35 actuacions amb artistes com El Diluvi, Jimena Amarillo, Pep Gimeno “Botifarra”, Rodrigo Cuevas, La Plazuela o Belako. D’altra banda, la Fira servirà per fer un diagnòstic de l’estat d’aquest sector cultural i econòmic i per identificar els reptes a superar en el futur. La programació professional de la Fira Valenciana de la Música s’anunciarà pròximament.

La Fira Trovam està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (Generalitat Valenciana) i l’Ajuntament de Castelló. A més, compta amb la participació de la Diputación de Castelló; À Punt Mèdia; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música; la Direcció General d’Indústries Culturals, Propietat Intel·lectual i Cooperació (ambdues del Ministeri de Cultura i Esport); Mediterranew Musix (Turisme Comunitat Valenciana); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE); la Universitat Jaume I de Castelló; Ràdio 3 (RNE); Mahou – San Miguel (Vibra Mahou) i la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM).